Kunnskap Kunnskap Inspirasjon Inspirasjon Midler Midler Samarbeidspartner Samarbeidspartner Om oss Om oss
Tilbake til inspirasjon
Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån og Erik Ruud / Norges idrettsforbund

Hvordan kan friidrettsutøveren Karoline Bjerkeli Grøvdal, alpinisten Jesper Saltvik Pedersen, skiløperen Ingrid, kajakkpadleren Lars og du være på samme lag?

Svaret er selvfølgelig at vi har en felles kamp å kjempe - kampen om å sikre idrettsglede for alltid. Vi takker for at disse utøverne stiller opp for å gi oppmerksomhet til en viktig sak, fordi vi trenger kraften av alle.

Enklere grønn idrettshverdag

Nå mobiliserer vi hele Norges største frivillige bevegelse til å gjøre et løft for de grønne bærekraftsmålene. Noen er godt i gang, andre er helt i starten.
Her på grøntlag.no samler vi idrettens løsninger for klima, natur og miljø. Her finner du kunnskap og inspirasjon om bærekraftsarbeid fra hele Idretts-Norge. Her deler vi ut friske midler til nye prosjekter, og vi inviterer flere samarbeidspartnere med på laget for å få utrettet mer sammen.

Idretten tar ansvar

Vi som driver med idrett reiser mye. Vi bruker en god del energi, utstyr og ressurser. Det skaper mye idrettsglede, på tvers av nivå, idrett, og lag. Men det koster.
Mange erfarer at det stadig blir mer økonomisk utfordrende å drive idrettslag og aktivitet. Ved å bli gode på bærekraftsarbeid vil vi få mer ut av innsatsen, samtidig som vi lykkes med å begrense våre negative avtrykk på klima, natur og miljø.

Hva kan du gjøre?

Nå vet du at Grønt Lag finnes! Vi håper at du vil være med å bygge et sterkt og slagkraftig lag, som får gjennomført bærekraftige tiltak og fornyer idretten. 
Det finnes ulike måter å bidra på, fra egne personlige valg til å gjøre endringer i hvordan anlegg bygges, lag driftes, arrangementer gjennomføres, turneringer og reiser planlegges, mat serveres, og mye annet. Hva du kan hjelpe til med? Her har du noen forslag: 
  1. Ta i bruk løsningene
  2. Del erfaringer og spre ordet
  3. Hjelp til med finansiering og kompetanse til å ta bærekraftige valg
  4. Tips oss om flere gode eksempler eller nyttig kunnskap grontlag@idrettsforbundet.no
Foto: Mads Mehus / Alpinlandslaget og Erik Ruud / Norges Idrettsforbund
Foto: Mads Mehus / Alpinlandslaget og Erik Ruud / Norges Idrettsforbund

Del artikkelen på Epost Facebook Twitter Linkedin

Inspirasjon

Se alle →
Hvordan komme i gang med bærekraftsarbeidet? Finn ut hvor laget ditt har størst miljøpåvirkning Gjør idrettsanlegget energismart
Kunnskap Inspirasjon Midler Samarbeidspartner Om oss Sognsveien 73, 0854 Oslo +47 21029000 grontlag@idrettsforbundet.no